Anders nog Advies heeft een challenge gewonnen voor de gemeente Den Haag die bijdraagt aan een prettig en veilig bezoek aan de gemeente. Uit 55 inzendingen voor deze challenge zijn 5 winnaars gekozen, op basis van haalbaarheid, schaalbaarheid, inventiviteit en passend bij horeca- en retailondernemers. De oplossing is een dashboard die bezoekersdrukte meet en spreiding stimuleert in de binnenstad. 

Bob is als projectmanager bij Hello-Bike aan de slag gegaan omdat hij geloofde in een nieuwe manier van vervoer met als kernwaarden: verhoog comfort, verlaag de kosten en minimaliseer je impact. Hello-Bike is een stadsfiets die eenvoudig kan worden gereserveerd en opengemaakt met een smartphone, gebouwd op een fietsdeelplatform voor alledaags gebruik. Met deze slimme mobiliteitsoplossing veranderde Hello-Bike de manier waarop men zich verplaatst door de stad. Nieuwsgierig? Download de Hello-Bike app en probeer het uit!

Joost maakte bij PFM een tailor made product dat rekening houdt met de situatie en datahistorie van winkelcentra. In deze centra, waar bezoekersaantallen automatisch worden geregistreerd, kunnen zeer waardevolle inzichten worden gegenereerd. In de gemaakte Event
Monitor zitten een heleboel factoren die te maken hebben met de bezoekers van winkelcentra, zoals het weer en koopkracht. Als we na een tijdje een winkelcentrum heel goed kunnen voorspellen, dan kunnen we ook de invloed van externe factoren bepalen. Lees hier verder.

In dienst bij Neuf & Associates heeft Jeroen voor het Rijksvastgoedbedrijf gewerkt als assistent-contractmanager bij de nieuwbouw huisvesting European Medicines Agency (EMA). Naar aanleding van de Brexit heeft de EMA besloten haar hoofdkantoor te verplaatsen vanuit Londen naar Amsterdam. Jeroen was verantwoordelijk voor wijzigingen op het contract en keuringsplannen. Het contract behelst het ontwerp, uitvoering en onderhoud voor 20 jaar van het nieuwe kantoor en congrescentrum van het EMA.

In dienst bij Neuf & Associates heeft Bob als programmamanager gebiedsontwikkeling geadviseerd over de ontwikkeling van het Utrecht Science Park voor het College van Bestuur en zorgde ervoor dat nieuwe projecten tot uitvoering en voltooiing worden gebracht. Zowel in de initiatief-, definitie- als uitvoeringsfase was hij verantwoordelijk voor het procesmanagement van het gebiedsontwikkelingsprogramma. Uit persoonlijke interesse droeg hij daarnaast bij aan de invulling van mobiliteitsoplossingen voor het Utrecht Science Park, onderdeel van het ambitiedocument 2030.  

In dienst bij Neuf & Associates werkt Jeroen binnen de gemeente Leiden als assistent-projectmanager voor infrastructurele projecten. Jeroen is ervan overtuigd dat het goed is om al in een vroeg stadium burgers en ondernemers bij beleid te betrekken door middel van participatieprojecten, zodat er breed maatschappelijk draagvlak voor de plannen ontstaat. Uitdaging van de projecten is te vinden in de complexe bestuurlijke wereld. Hierbij gebruikt Jeroen zijn overtuigingskracht en het plezier dat hij eruit haalt om mensen en partijen, en hun belangen, te begrijpen.